recepty na cukroví
24. Duté rohlíčky:
100 g polohr. mouky, 1/2 lžičky jedlé sody,
1-2 lžíce mléka. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Plníme do formiček a
pečeme při
Teplé vyklepneme, rohlíčky jsou uvnitř duté a velmi křehké. Zdobíme čokoládovou
polevou.
25.26. 27.
25. Trubičky s máslovým krémem:
350 g hl. mouky,
1 lžičku kakaa. Ze všech surovin vypracujeme těsto a dáme přes noc do ledničky.
Pak vyválíme plát
2 mm silný, rádýlkem krájíme obdélníčky 4x6 cm. Natáčíme na trubičky. Pečeme
asi 10 minut při
Vychladlé trubičky namáčíme do ořechové (nebo jiné) polevy.
Krém:
do pěny, přidáme ořecha a rum. (zdroj - TINA)
26. Čtverečky bez cukru:
recept na těsto i krém u fotky č. 13 jen s vynecháním kakaa. Polévané ořechovou
polevou.
27. Pracny:
170 g hl. mouky,
Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout, plníme do
formiček a pečeme při 170-
Ještě teplé můžeme obalovat v cukru.
28.29. 30.
30. Čokoládové čtverečky: recept u fotografie č. 13.
. 34.
34. (v předu) Slané sýrové:
400 g hl. mouky,
Vypracujeme těsto, rozválíme na
potřeme rozšlehaným vejce a sypeme čímkoli (kmín, mák, sezam, lněné semínko,
paprika, kari, strouhaný sýr atd).
( v pozadí) Rychlé
kremrole:
370 g hl. mouky,
Potom rozválíme na obdélník, rozkrájíme jej na asi
Položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme
při
dozlatova. Bílková náplň: 4 bílky,
Z tohoto těsta jsou i mini kremrolky na tácu vpředu po stranách sýrového
pečiva, které jsou plněné lučinou.
36. 37.
36. Kuličky „Karamelové Raffaelo“:
250 g 100% tuku, 1 Salko (zkaramelizované vařením plechovky ponořené do vody
1-2 hodiny),
70 g Solamylu (nebo 2 karamelové pudinky, pražené nesolené mandle, kokos na
obalení. Do horkého
rozpuštěného 100% tuku vmícháme zkaramelizované salko, Solamyl nebo karamelové
pudinky. Když směs
zhoustne, necháme vychladit, lžičkou nabíráme kousky, tvarujeme kuličky, do
kterých vmáčkneme praženou
nesolenou mandli, obalujeme v kokosu, uložíme do papírových košíčků.
37. Fíkové
kostky:
150 g fíků,
rum podle chuti, čokoládová poleva. Fíky umeleme na masovém mlýnku, promícháme
s ostatnímu surovinami
kromě čokoládové polevy. Hmotu vyválíme na silnější placku, vykrájíme kostky a
necháme do druhého dne o
schnout. Potom poléváme
čokoládovou polevou.
38.39. 40.
38. Šušené švestky v hořké čokoládě:
Sušené švestky naplníme vlašskými ořechy a obalujeme v hořké čokoládové polevě.
39. Kuličky
„Ferrero-Rocher“:
250 g 100% tuku, 1 Salko, 2 kakaové pudinky, 2 lžíce kakaa, pražené lískové
oříšky
(na suché pánvi vymnuté ve staré utěrce), hrubě sekané lískové nebo vlašské
ořechy na obalení.
Do horkého rozpuštěného 100% tuku vmícháme Salko, 2 kakaové pudinky a 2 lžíce
kakaa.
Když směs zhoustne a vychladne, lžičkou nabíráme kousky, tvarujeme kuličky,
do kterých vmáčkneme lískový oříšek a obalíme v hrubě sekaných oříškách.
40. Kávová zrna:
1 balíček piškotů (umlít na strojku na strouhanku nebo v robotu),
100 g mletých ořechů, 4 lžičky kakaa, 3 lžičky instantní kávy (Jacobs),
Všechny suroviny zpracujeme v těsto, ze kterého utvoříme oválky. Rukojetí
vařečky uděláme ryhu
v podobě kávového zrna. Celá zrna máčíme v čokoládové polevě a dáme na mřížku
okapat.
41.42. 43.
41. Sušené meruňky v mléčné čokoládě:
Sušené meruňky naplníme oloupanými mandlemi a obalujeme v mléčné čokoládové
polevě.
42. Kuličky „Raffaelo“:
250 g 100% tuku, 1 salko,
pražené nesolené mandle, kokos na obalení. Do horkého rozpuštěného 100% tuku
vmícháme Salko,
Solamyl nebo kokosové pudinky a jemně mletý kokos. Když směs zhoustne a
vychladne, lžičkou
nabíráme kousky, tvarujeme kuličky, do kterých vmáčkneme praženou mandli a
obalujeme v kokosu.
DALŠÍ CUKROVÍ
1.
Čokoládové doutníčky – nepečené:
250 g mletých piškotů,
Burizónový chlebíček:
250 g krystalového cukru
rozpustíme na karamel, přidáme celé Salko (slazené kondenzované mléko) a
přidáme celou rozpuštěnou Ivu nebo modrou Lukanu. Řádně promícháme a vsypeme
balíček neslazených burizonů. Vše upravíme do
BOMBIČKY:
20 dk ml. cukru, 20 dk mletých piškotů, 4-5 lžíce rumu, 6 dk ztuženého tuku, 1
bílek.
Vypracujeme těsto a vytlačíme vosí hnízda, do důlku lžičkou dáme trošku
vaječného likéru
a zatáhneme dobře krémem, přiklopíme linecké kolečko, poleleme čokoládou.Moc
dobré!
KULIČKY (z drobků) :
cukroví,které se polámalo a nebo se tak úplně nepovedlo, ořezané okraje
piškotového těsta, kousky z vykrajování atd. Zbytky krémů, marmelády, mleté
ořechy
a hlavně RUM. Zpracujeme hmotu, tvoříme kuličky, do kterých můžeme zabalit
lískový oříšek, obalíme v mletých oříšcích, nebo podle obrázku - čokoládou
přilepíme na
linecké kolečko a ozdobíme.
VOSÍ HNÍZDA jinak:
1 bílek , 17 dk mletých ořechů , 15 dk mletého cukru, citronová kůra,
zpracujeme klasicky a nebo rozválíme na plát (těsto překrýt folií aby se
nelepilo),
přilepíme krémem na linecké stejného tvaru.Je to rychlejší a dobře to vypadá -
viz. foto
MUŠLE Z KOKOSU:
1 bílek , 12 dk kokosu, 15 dk cukr moučka.(Kokosové vosí hnizdo jinak)